Güneş Enerjisi Sistemleri Tasarlayalım

13
3024
güneş enerjisi sistemleri
güneş enerjisi sistemleri,güneş enerji sistemleri,güneş enerji sistem,güneş enerjisi sistemi,güneş paneli fiyatları

Güneş enerjisi sistemleri tasarlayalım yazımızı yazmamızın amacı daha çok soru cevap olması içindir. Güneş enerjisi sistemleri hakkında hesaplamaları sizin yerinize yapıyoruz. Yazımız sadece offgrid güneş enerjisi sistemi için yapılacak hesaplamaları kapsamaktadır.

Özellikle şebekeden bağımsız güneş enerjisi sistemleri (off grid) ile ilgili çok fazla sorular almaya başladık. Aslında bununla ilgili birkaç tane makale de yayınlamıştık. Ama güneş enerjisi sistemleri tasarlayalım yazımız ile siz kullanıcılarımızın sadece bu sayfanın yorum kısmından gelen sorulara yanıt vereceğiz.

Eğer güneş enerji sistemleri hakkında bilgi sahibi değilseniz, yapmak istediğiniz güneş enerji sistem hakkında bizden bilgi alabilirsiniz. Örneğin, güneş enerjisi ile televizyon veya buzdolabı çalıştırmak istiyorsunuz. Ama tasarlayacağınız solar sistem hesabını bilmiyorsunuz. Hiç önemli değil, siz sayfanın yorum kısmında örnek olarak yazdığımız soruya bakarak sorabilirsiniz. Biz gereken hesaplamayı yaparak, en kısa sürede cevap vereceğiz.

Güneş enerjisi elektrik sistemleri ile elektrik üretimi aslında çok basittir. Ancak bu solar sistemlerin en meşakkatli kısmı fiyatların çıkarılmasıdır.

Güneş enerjisi sistemleri için maliyet yaparken bazı önemli noktalar vardır. Eğer bu kısımlara dikkat ederseniz, çok kaliteli bir sistemi daha ucuz fiyatlara yapabilirsiniz.

Öncelikle güneş enerjisi sistemleri için malzeme listesi oluşturmak gerekiyor. Bu malzemeler sırasıyla şunlardır. Solar panel fiyatları (güneş paneli fiyatları), inverter fiyatları (evirici fiyatları), akü fiyatları ve akü şarj regülatörü fiyatları.

Bu listede dikkat edilmesi gereken noktalardan biriside, solar panel ve invörter kalitesidir. Güneş enerjisi sistemleri için bu 2 ürün çok önemlidir. Daha sonra en önemli malzemeyi akü grubu oluşturur.

Ayrıca karşılaştırmalı olarak yaptığımız güneş enerjisi fiyatları yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

Güneş enerjisi sistemleri tasarımı için ne tür sorular sorabilirsiniz ?

Bu sayfa için geçerli olup , sadece şebekeden bağımsız (offgrid) güneş enerjisi sistemleri maliyeti ile ilgili sorular sorabilirsiniz. Bu soruları sayfanın yorum kısmına , yorum şeklinde sormanız yeterlidir. Bizlerde sizin yorumunuza cevap olarak yazacağız.

Güneş Enerjisi Sistemleri Tasarımı için Örnek Soru Taslağı

  • Kullanılacak cihazın adı,
  • Kullanılacak cihazın watt cinsinden gücü,
  • Kullanılacak cihazın günlük kullanım süresi (saat cinsinden).

Nasıl bir cevap vereceğiz ?

Vereceğimiz cevaplar, istemiş olduğunuz sistemin sadece 1 günlük çalışmasına göre olacaktır. Günlük güneşlenme süresi olarak ta 5 saat ‘i dikkate alacağız. Verdiğimiz cevap üzerinden, siz kendi bölgenize göre gereken modifikasyonları yapabilirsiniz.

Bu sayfanın alt kısmına, güneş enerjisi sistemleri için örnek bir soru ve örnek cevabı biz yazıyoruz. Buna uygun sorular gelirse sevinirim. Ve lütfen herkes 1 soru sorsun. Eğer cevabını bulamadıysanız birden fazla soru sorabilirsiniz.

Sponsorluk

Güneş enerjisi sistemleri yazımıza sponsorlar alıyoruz. Ve ilk sponsorumuz ile yazımıza başladık. Sizde sponsor olmak isterseniz lütfen bizimle iletişime geçin.

Bu yazıya özel olmak şartı ile alacağımız sponsorluklar sadece güneş enerjisi ile ilgili malzeme satışı yapan ve güneş enerjisi proje , danışmanlık ve taahhüt yapan firmalar olacaktır.

Sponsorun Süresi Bitti !

 

13 Yorumlar

    • söylemiş olduğunuz güneş enerjisi sistemi için gerekli malzemeler şunlardır ; 1 adet 90 ah akü , 1 adet 150 watt polikristal güneş paneli , 1 adet 10 ah şarj kontrol cihazı , 1 adet 150 watt modifiye sinüs inverter işinizi görecektir. (ÖRNEK CEVAP)

  1. İyi günler , 1 tane mini buzdolabı , 24 saatlik tüketimi 550 watt kadar , günlük 24 saat çalışacak. Sadece yaz aylarında her gün ve 24 saat çalışacak . Bu sistem için hangi ürünlerden ne kadar kullanmalıyım ?

    • İsmet bey , söylemiş olduğunuz güçteki bir buzdolabının saatlik tüketimi 23 watt/saat ‘tir. Bu bilgiler ışığında sizin için günlük 90 ah akü ihtiyacınızı karşılar. Eğer yaz ayları için kullanılacak ise , günlük güneşlenme süresini 8 saat olarak kabul edebiliriz. Özetle size minimum 1 adet 90 ah akü , 2 adet 150 watt polikristal güneş paneli , 20 ah şarj kontrol cihazı ve 1000 watt modifiye sinüs inverter , ihtiyacınızı karşılayacaktır.

  2. Kolay gelsin , benim hafta sonları kullandığım hobi bahçem var. Burada 4 adet led lamba ‘yı günlük 5 er saatten çalıştırmak istiyorum. Led lambalarımın her birinin gücü 7 şer watt gücünde. Bu sistemi 2 gün üst üste ve sadece akşamları kullanmak istiyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler

    • güneşlenme süresini 5 saat almak koşulu ile sizin ihtiyacınızı karşılayacak sistem şu şekildedir ; 1 adet 33 ah akü , 1 adet 150 watt polikristal güneş paneli , 1 adet 10 ah şarj kontrol cihazı ve 1 adet 150 watt modifiye sinüs inverter işinizi çok rahat görecektir.

  3. Merhaba , ben ankara da yaşıyorum ve aylık 100 TL elektrik faturası ödüyorum , güneş enerjisi ile elektriğimi bedava kullanmak istiyorum . Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum , teşekkürler

    • mehmet bey , öncelikle ilginiz için teşekkürler , ama bu kısımı biz tamamen offgrid güneş enerjisi sistem tasarımları için kullanıyoruz. Ongrid yani şebeke bağlantılı sistemler için bu yazımızda cevap veremeyeceğiz . Ama ilerleyen günlerde detaylı olarak şebeke bağlantılı sistemlerin hesaplanmasını örneklerle beraber bir makalede yazacağız.

  4. 2 kw dalgıç pompayla sulama sistemi yapmayı düşünülüyoruz dalgıç pompanin derinlik 15 mt mesafede 75mt suyun gideceği yer yani simdiden tşk ederim

    • Murat bey , söylemiş olduğunuz özellikte ve süredeki su pompasının günlük akü ihtiyacı yaklaşık 1300-1400 Ah ‘dir. 6 adet 230 Ah akü işinizi görür , ama bütçenizi çok fazla etkilemezse akü sayısını 8 ‘e çıkartmanızda fayda vardır. İhtiyacınız olan inverter kapasitesi ise 2000 watt ‘ın bir üstünü tercih edebilirsiniz , tabi tam sinüs inverter olmak koşuluyla. Toplam güneş paneli ihtiyacınız ise , eğer aküleri kısa sürede doldurmak isterseniz 12 adet 150 watt güneş paneli işinizi görür. Bu sistemde şarj kontrol cihazı değil , 60 Ah MPPT cihazı kullanmanız gerekiyor.

  5. Merhaba,
    Bir yayla evi için gerekli olan ışıklandırma + buzdolabı + bulaşık makinası için nasıl bir düzenek olmalı. bulaşık makinası 2 günde bir, buzdolabı 24 saat çalışır olmalı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here