Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği 50 kW Altı İçin

0
2231

Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği TEDAŞ en sonunda küçük tesislerin büyük tesislerden farkı olabilmesi için yeni yönetmeliği duyurdu . Artık milyon dolarlık tesislerle 3-5 bin dolarlık tesisler arasında fark olacak . Bu duyuruyu sizlerle paylaşmak istiyoruz .Ayrıca vermiş olduğumuz linkteki bağlantıdaki dosyada ,LÜY Kapsamında 50 kWe kadar Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesislerinin Tek Tip Şartnamesi’ne ulaşabilirsiniz.

Yayınlanan şartname metninde güneş enerjisi tesis edilmesi için örnek bağlantı şemaları , TEDAŞ’ın kabul edeceği kablo kesitleri ve kablo özellikleri gibi birçok konu ele alınıyor,ayrıca kablolama yaparken uygulanacak kurallar,etiketleme v.b. ‘da detaylı olarak belirtiliyor.

Tedaş’ın hazırladığı tip şartname 50kW altı GES’ler için tek tip olacak ve bütün 50kW altındaki GES’ler için uygulanacak.

Şartnamede ayrıca izlenecek yollar ve yönergelerde yer alıyor.

– LÜY Kapsamında 50 kWe kadar Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesislerinin Tip Şartnamesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here