Ankara’nın pursaklar ilçesinde ki ilk ve tek güneş enerjisi santrali üretime başladı. Ankara’nın neredeyse tüm ilçelerinde güneş enerjisi santralleri var ancak pursaklar ilçesinde bir ilk olan Akges güneş enerji santrali 2019 itibari ile devreye alındı.
Akges Solar Enerji Üretim Pazarlama Ltd.Şti. firması tarafından kurulan lisanssız güneş enerji santrali pursaklar ilçesinin sirkeli beldesinde güneş enerjisinden elektrik üretiyor.
Akges güneş enerji santralinin kurulu gücü toplam 526 kWp olup, bu tesiste kullanılan güneş paneli sayısı 2024 adettir. Her bir güneş panelinin gücü ise 260 watt‘tır. Ayrıca, kullanılan solar paneller polikristal özelliktedir.
Lisanssız akges güneş enerji santralinde kullanılan inverter sayısı ise 19 adettir. Her bir inverter ise 25.000 watt gücündedir. Kullanılan ongrid inverter markası ve modeli ise Goodwe marka ve GW25K-DT modelidir.
Pursakların ilk güneş santrali olma özelliğine sahip olan akges güneş tarlası yıllık ortalama 800.000 kWh‘e yakın elektrik enerji üretim kapasitesine sahiptir.
Yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alan güneş enerjisi ile elektrik üreten bu enerji santralinin ülke ekonomisine de katkısı vardır. Akges ges pursaklar ilçesinin ilk ve tek güneş enerji santrali olması sebebi ile birçok yatırımcıyı da bu bölgeyi incelemeleri için teşvik etmiştir.
Not: Bu haberin tüm hakları www.enerjibes.com sitesine aittir. Aktif link ile kaynak gösterilmeden her hangi bir platformda yayınlanması yasaktır.