Geleceğin Meslekleri: Güneş ve Rüzgar Enerjisi Teknisyeni

0
2129
Güneş ve Rüzgar Enerjisi Teknisyeni

Dünya artık yenilenebilir enerji için eşsiz fırsatlar sağlıyor. Birçok ülkede artık özellikle rüzgar ve güneş enerjisi için çok önemli çalışmalar var. Haliyle bu sektörler üzerine çalışmalar yapan uzmanlara da önemli düzeyde ihtiyaç duyulacak.

Karlı İş Fikirleri’nde yer alan habere göre, Geleceğin en popüler meslekleri arasında en çok dikkat çeken meslekler yenilenebilir enerji konusunda çalışma gösteren meslekler. Özellikle Rüzgar ve Güneş enerjisi konusunda uzmanlık gerektiren mesleklere ise yoğun ilginin sürmesi bekleniyor. Üstelik şu anda bu pozisyonlarda çalışan uzmanların maaşları ise düzenli olarak artış gösteriyor.

Son dönemde Türkiye’de de yenilenebilir enerji konusunda binlerce yeni firma faaliyete başladı. Bu firmaların öncelikli araştırmaları ise Güneş ve Rüzgar enerjisine yönelmiş durumda. Özellikle teşvik ve hibe programlarının artışı ile birlikte birçok yeni firmanın daha sektörde faaliyete başlaması bekleniyor. Bu kapsamda Güneş ve Rüzgar Enerjisi konusunda uzmanlaşmış personellere çok daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Daha şimdiden iş arama platformlarında yüzlerce şirkette Güneş ve Rüzgar enerjisi konusunda uzman personel ilanları yeni başvuruları bekliyor.

Başvurularda en çok dikkat çeken bir diğer konu ise yabancı dil. Özellikle birçok şirket Yenilenebilir Enerji konusunda alınması planlanan personel için İngilizce dışında ek bir yabancı dil daha talep ediyor. Bu nedenle eğer sektörde daha hızlı ve daha üst şirketlerde iş sahibi olmayı planlıyorsanız, ilk olarak odaklanmanız gereken konu ise yabancı dil öğrenmek olmalı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here